Dunaujvárosi Ballhockey Team: Ballhockey: ezüst az országos bajnokságban
Dunaujvárosi Ballhockey Team
Dunaújváros

  Ballhockey: ezüst az országos bajnokságban  posted by Lepsényi Zsolt on 13 júl : 11:53
 
Második helyen végzett a magyar ballhockey bajnokság fináléjában a Dunaújváros Ballhockey Team együttese. A mieink óriási csatában, büntetőkkel veszítették el az aranyéremről döntő mérkőzést az Ares csapata ellen.

A hétvégén rendezték az ballhockey bajnokság mindent eldöntő, utolsó fordulóját. Dunaújvárosból három együttes vett részt a viadalon: a hölgyek mezőnyében az Angyalok, míg a férfiak versengésében a Newcity, illetve a Dunaújváros Ballhockey Team küzdött meg a minél szebb helyezésekért.

Sportszerűségből jeles

Az Újvárosi Angyalok a már bajnok ARES HC, illetve a Ferencváros csapata ellen lépett pályára a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, ám túl sok sikerélmény számukra ezúttal nem jutott, mert a bajnokcsapat 7-1 arányban, míg az alaposan megerősített zöld-fehérek 7-0-ra győzték le a dunaújvárosi hölgykoszorút, melynek egyetlen találatát Hamvai Virág szerezte. A mieink végül így a harmadik helyen végeztek a bajnokságban, s emellett megszerezték a Fair Play-díjat, valamint Kubatov Lívia személyében a bajnokság All Star csapatába is adtak játékost.


A Newcity gárdája sem indította túl jól az Ares HC elleni negyeddöntőt, hiszen már az első percben gólt kapott, s mivel az érdiek további négy találattal toldották meg korai vezetésüket, végül simán, 5-0-ra győzték le a Newcity formációját, amely így az 5-7. helyért folytathatta a csatározásokat. Itt sem jutott azonban sok sikerélmény a mieinknek, hiszen a Komáromtól 3-0-ra, míg az MTK-tól 4-0-ra kaptak ki, így végül a hetedik helyen végeztek az idei bajnokságban. A Newcity gárdáját így is dicséret illeti, hiszen baráti társaságként, csak nemrég kezdtek el foglalkozni a sportággal, ám így is játszottak szoros meccseket sőt, ahogy az Angyalok, ők is kiérdemelték az idei szezon Fair Play-díját.

Büntetőkkel bajnok az Ares

Városunk első számú csapata, a Dunaújváros Ballhockey Team az elődöntőből indíthatta a küzdelmeket, köszönhetően korábbi jó szereplésének, s mivel Lepsényiék simán, 4-0-ra legyőzték az Oroszlány együttesét, így az Ares HC elleni mérkőzésen már a bajnoki aranyéremért szállhattak harcba. Ez azonban nem ígérkezett könnyűnek, mivel a mieinknél rengeteg hiányzó volt, így csak hét mezőnyjátékossal és két kapussal várhatták a több jégkorongozóval megerősített Ares elleni finálét.


Csapatunk azonban nem ijedt meg ellenfelétől, s hiába szerzett korán kétfás előnyt az Ares, a második harmadban sikerült megfelezni a hátrányt (1-2). Ekkor azonban Virág Tamás szemsérülés miatt kivált a játékból, ráadásul újabb gólt kapott a DBT, így egyre nehezebbnek tűnt a megoldandó feladat. A mieink azonban nem adták fel, s miután virág visszatért, két gyors góllal egalizálni tudtak (3-3), így büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa. Itt sajnos az Ares játékosai jobban céloztak, hiszen míg a mieink mindhárom rávezetést kihagyták, addig az ellenfél egyet belőtt, s ez éppen elég volt ahhoz, hogy megkaparintsa a bajnoki első helyet. A mieinknek így maradt az ezüstérem, valamint egy szép egyéni elismerés, hiszen a csapat válogatott bekkjét, Lepsényi Zsoltot beválasztották a bajnokság All Star csapatába.


  Read/Post Comment: 0  ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

                                                        
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.

 Hírdetések
Dunaújváros online
Dunaújvárosi Hírlap
Lazulj.com
Rádió 24
 Google keresés
Google
 Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]