Dunaujvárosi Ballhockey Team: Ballhockey: öröm a második fordulóban
Dunaujvárosi Ballhockey Team
Dunaújváros

  Ballhockey: öröm a második fordulóban  posted by Lepsényi Zsolt on 12 júl : 13:32
 
Szép győzelem a vége: a Dunaújvárosi Ballhockey Team együttese nyerte az országos bajnokság második, dunaújvárosi fordulóját. A végső győztes hazai csapat nagy csatába, büntetőkkel győzött a sorozat fináléjában az Ares együttese ellenében.


A ballhockey szakág országos bajnokságának második fordulóját rendezték a hétvégén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban a napokban.

Nagy csaták a mezőnyben

Az egész napos megméretésen eredetileg tizenegy csapat vett volna részt, ám a fiúk mezőnyéből az MTK, míg a lányoktól az FTC együttese nem érkezett meg a viadalra, így a szervezőknek egy kicsit át kellett írniuk a menetrendet. A fiúk mezőnyében ez azt jelentette, hogy két darab hármas csoportban vágtak neki a csatározásoknak a résztvevő együttesek, míg a hölgyek versenyében az Ares HC és az Újvárosi Angyalok csapatai két mérkőzést játszottak egymással. Utóbbiak különharcát végül az Ares csapata nyerte, mely előbb 4-1-re, majd 5-0 arányban múlta felül a hazai pályán játszó Angyalok együttesét, s biztosan nyerte az Országos Bajnokság második fordulóját. A két vereség ellenére az angyaloknak is jutott elismerés, hiszen a torna végén Hagymási Mirtill kapta a legjobb kapusnak járó elismerést, míg a legjobb csatárt és a legjobb hátvédet az Ares HC csapata adta, Farkas Nikolett és Suszter Zsófia személyében.
A férfiak mezőnyében jóval nagyobb csatákat láthattak a viadalra kilátogató érdeklődők, akik két dunaújvárosi csapatnak is szurkolhattak a hétvégi játéknapon. A torna első mérkőzését a New City BHC játszotta a Komárom ellenében, ám Orbán Attiláék számára nem alakult túl jól a találkozó, hiszen simának mondható, 3-1-es vereséget szenvedtek. A hazai csapat azért a csoportmeccsek alatt behúzott egy győzelmet is, méghozzá a Jászberény elleni büntetőkkel megnyert csatát (1-0), így az ötödik pozícióért csatázhattak a helyosztón. Itt az Oroszlány ellen léptek pályára a dunaújvárosiak, s egy végletekig kiélezett párharcban, ismét büntetőkkel diadalmaskodva szerezték meg az előkelő, ötödik helyet (3-2).

Hazai siker a végén

A hazaiak másik csapata, a Dunaújváros BHT gárdája aranyos reményekkel várta a viadalt, méghozzá javuló formában, hiszen a Magyar Kupában megszerzett harmadik hely után az Országos Bajnokság első fordulóján már az ezüstéremnek örülhettek, így ezúttal az első helyet tűzték ki célként maguk elé. Virág Tamásék a fehérvári Ares ellen kezdték a sorozatot, méghozzá egy szoros, 2-1-es győzelemmel, majd miután az Oroszlány gárdáját simán, 3-0 arányban legyőzték, csoportjuk első helyén végezve készülődhettek az elődöntőre.

Ahol a Komárom ellen húztak szerelést a házigazdák, méghozzá egy elég komoly mérkőzésen, hiszen egyik csapat sem ment a szomszédba egy kis keménykedésért. Az első játékrész még gól nélküli döntetlent hozott, ám a másodikban két remekbe szabott találattal eldöntötte a meccset csapatunk, mely így az egyszer már legyőzött Ares HC ellen játszotta a finálét (2-0). A döntőre összesen nyolc játékossal kiálló, s láthatóan fáradt fehérváriak gyakorlatilag az első perctől az utolsóig védekezésre voltak kényszerítve, ám hiába a rengeteg helyzet, semmit nem sikerült belőnie a dunaújvárosi csapatnak, így büntetők döntötték el az első hely sorsát.
A szétlövésben azonban már nem ismertek kegyelmet a házigazdák, akik közül Magosi Erik, majd Strenk Hunor is bevette a vendégek ketrecét, s mivel a torna legjobb kapusának megválasztott Lajcs Marcell mindkét fehérvári próbálkozásnál lehúzta a rolót, így a mieink büntetőkkel, 1-0 arányban nyerték az izgalmas csatát, s egyben a bajnokság második – dunaújvárosi fordulóját is!  Read/Post Comment: 6  ADD TO DEL.ICIO.US ADD TO SLASHDOT ADD TO DIGG STUMBLE IT REDDIT ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

                                                        
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.

 Hírdetések
Dunaújváros online
Dunaújvárosi Hírlap
Lazulj.com
Rádió 24
 Google keresés
Google
 Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]