Dunaujvárosi Ballhockey Team: Nem kímélik vetélytársai a magyar ballhockey válogatottat a szlovákiai világbajnokságon


Hír: Nem kímélik vetélytársai a magyar ballhockey válogatottat a szlovákiai világbajnokságon
(Kategória: Bajnokság)
Küldte: Lepsényi Zsolt
kedd 12 július 2011 - 13:40:46

Nem kímélik vetélytársai a magyar ballhockey válogatottat a szlovákiai világbajnokságon. Együttesünk ezúttal Bermuda válogatottjától kapott ki tizenegy gól különbséggel a csoportkör utolsó fordulójában.


A Kajmán-szigetek elleni nagy zakó után a briteket nagyon simán, 6-1-re elintéző Bermuda válogatottja várt a magyar csapatra a szlovákiai ballhockey világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén.
A találkozónak így nem is a mieink voltak az esélyesei, s a csoportgyőzelemre törő vetélytárs ellen csak a tisztes helytállás lehetett a célja együttesünknek. Az már a mérkőzés első perceiben látszott, hogy ellenfelünk más szinten játssza ezt a sportágat, hiszen a 17. másodpercben már bermudai vezetést mutatott az eredményjelző, melyet újabb huszonöt másodperc elteltével meg is duplázott a favorit (0-2). Együttesünk a folytatásban sem tudott túl nagy ellenállást kifejteni, így a 14. percben már öt gól volt a deficit, s a helyzeten az sem sokat javított, hogy az utolsó percben azért sikerült szépíteni az eredményen (1-5).
A második harmadban sem javult túl sokat a mieink helyzete, maximum annyiban, hogy ezúttal négy és fél percet kellett várni az első bermudai találatra. Ellenfelünk ebben a játékrészben is lényegesen többet lőtt kapura, melyekből újabb három találattal szomorították a magyar csapatért szurkolókat, így a záró etapot már 1-9-es hátrányból várták Lepsényiék. Ahogy a mérkőzés egésze, úgy az utolsó játékrész sem hozott túl sok izgalmat, a mieink küzdöttek a szépítésért, ám eközben újabb három találatot kaptak, s végül 1-12-es vereséget szenvedtek, amivel eldőlt, hogy csoportjuk utolsó helyén végezve, Hong Kong csapatával mérkőzhetnek az 5-8. helyért.

Magyarország – Bermuda
1-12 (1-5, 0-4, 0-3)
A magyar gólszerző: Füzi a 15. percben


Ezen hír származási helye: Dunaujvárosi Ballhockey Team
( http://dunaujvarosballhockey.evallalkozo.hu/news.php?extend.12 )