Dunaujvárosi Ballhockey Team: Nem sikerült győzelmet aratnia a magyar ballhockey válogatottnak a szlovákiai világbajnokság hajrájában sem


Hír: Nem sikerült győzelmet aratnia a magyar ballhockey válogatottnak a szlovákiai világbajnokság hajrájában sem
(Kategória: Bajnokság)
Küldte: Lepsényi Zsolt
kedd 12 július 2011 - 13:42:27

Nem sikerült győzelmet aratnia a magyar ballhockey válogatottnak a szlovákiai világbajnokság hajrájában sem. Együttesünk Hong Kong, majd a spanyol válogatott ellen is vereséget szenvedett, így sereghajtóként zárta a megméretést.


Magyarország – Hong Kong
1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Gólszerzőnk: Garbacz.

Magyarország – Spanyolország
2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1) büntetőkkel
Gólszerzőink: Garbacz, Dorner.
Utolsó két mérkőzését az 5-8. helyért játszotta a magyar válogatott a szlovákiai ballhockey világbajnokságon. Együttesünk előbb Hong Kong gárdája ellen lépett pályára a sorozat hajrájában, majd a spanyolokkal is összemérte erejét, sajnos ezúttal sem sok sikerrel.
Hong Kong csapata ellen az indította a helyosztók utolsó mérkőzéseit a magyar ballhockey válogatott, mely első győzelméért szállt harcba a viadalon, ám ezen a mérkőzésen ismét hamar hátrányba kerültek a mieink, hiszen ellenfelük a hatodik, majd a tizenharmadik percben is betalált Majorosi kapus ketrecébe, így az első harmad után már azért kellett küzdenie a mieinknek, hogy valamiként utolérjék vetélytársukat (0-2). A második etapban, Garbacz korai találatával ugyan sikerült szépítenie a mieinknek, ám másfél perccel később már újra kétfás volt a két gárda közti különbség sőt, a harmad hajrájában szerzett negyedik Hong Kong-i találat végleg eldöntötte a mérkőzést (1-4). Az utolsó etapban így hiába küzdött a szépítésért csapatunk, újabb gól már nem született, így a helyosztók első meccsén sem sikerült nyernie a magyar együttesnek, mely a spanyolok ellen zárta a megméretést.
A hetedik helyért lejátszott találkozó kiegyenlített, nagy csatát hozott a két nyeretlen gárda között, s bár az első harmadban többet támadott csapatunk, a remélt vezető találatot csak nem sikerült megszerezni. Egészen a 22. percig, mikor Garbacz góljával végre magunkhoz tudtuk ragadni a vezetést, ám fél percig sem örülhettünk az előnynek, mert a spanyolok azonnal egalizálni tudtak (1-1). Ellenfelünk a harmadik harmadban, Benito második találatával már a vezetést is megszerezte, de az újabb etap hajrájában, Dorner Benjamin emberhátrányos góljával szerencsére sikerült egalizálnunk, vagyis a hosszabbítás döntött a hetedik helyezésről (2-2). A ráadásban hiába támadt mindkét csapat a győztes gól megszerzéséért, újabb találat már nem született, így a büntetőkre maradt a döntés, melyeket sajnos a spanyolok értékesítettek pontosabban, így 2-3-as győzelmükkel megszerezték a hetedik helyet, míg a mieink végül az utolsó helyen fejezték be a világbajnoskágot.


Ezen hír származási helye: Dunaujvárosi Ballhockey Team
( http://dunaujvarosballhockey.evallalkozo.hu/news.php?extend.13 )