Dunaujvárosi Ballhockey Team: Ballhockey: ezüst az országos bajnokságban


Hír: Ballhockey: ezüst az országos bajnokságban
(Kategória: Bajnokság)
Küldte: Lepsényi Zsolt
szerda 13 július 2011 - 11:53:32

Második helyen végzett a magyar ballhockey bajnokság fináléjában a Dunaújváros Ballhockey Team együttese. A mieink óriási csatában, büntetőkkel veszítették el az aranyéremről döntő mérkőzést az Ares csapata ellen.

A hétvégén rendezték az ballhockey bajnokság mindent eldöntő, utolsó fordulóját. Dunaújvárosból három együttes vett részt a viadalon: a hölgyek mezőnyében az Angyalok, míg a férfiak versengésében a Newcity, illetve a Dunaújváros Ballhockey Team küzdött meg a minél szebb helyezésekért.

Sportszerűségből jeles

Az Újvárosi Angyalok a már bajnok ARES HC, illetve a Ferencváros csapata ellen lépett pályára a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, ám túl sok sikerélmény számukra ezúttal nem jutott, mert a bajnokcsapat 7-1 arányban, míg az alaposan megerősített zöld-fehérek 7-0-ra győzték le a dunaújvárosi hölgykoszorút, melynek egyetlen találatát Hamvai Virág szerezte. A mieink végül így a harmadik helyen végeztek a bajnokságban, s emellett megszerezték a Fair Play-díjat, valamint Kubatov Lívia személyében a bajnokság All Star csapatába is adtak játékost.


A Newcity gárdája sem indította túl jól az Ares HC elleni negyeddöntőt, hiszen már az első percben gólt kapott, s mivel az érdiek további négy találattal toldották meg korai vezetésüket, végül simán, 5-0-ra győzték le a Newcity formációját, amely így az 5-7. helyért folytathatta a csatározásokat. Itt sem jutott azonban sok sikerélmény a mieinknek, hiszen a Komáromtól 3-0-ra, míg az MTK-tól 4-0-ra kaptak ki, így végül a hetedik helyen végeztek az idei bajnokságban. A Newcity gárdáját így is dicséret illeti, hiszen baráti társaságként, csak nemrég kezdtek el foglalkozni a sportággal, ám így is játszottak szoros meccseket sőt, ahogy az Angyalok, ők is kiérdemelték az idei szezon Fair Play-díját.

Büntetőkkel bajnok az Ares

Városunk első számú csapata, a Dunaújváros Ballhockey Team az elődöntőből indíthatta a küzdelmeket, köszönhetően korábbi jó szereplésének, s mivel Lepsényiék simán, 4-0-ra legyőzték az Oroszlány együttesét, így az Ares HC elleni mérkőzésen már a bajnoki aranyéremért szállhattak harcba. Ez azonban nem ígérkezett könnyűnek, mivel a mieinknél rengeteg hiányzó volt, így csak hét mezőnyjátékossal és két kapussal várhatták a több jégkorongozóval megerősített Ares elleni finálét.


Csapatunk azonban nem ijedt meg ellenfelétől, s hiába szerzett korán kétfás előnyt az Ares, a második harmadban sikerült megfelezni a hátrányt (1-2). Ekkor azonban Virág Tamás szemsérülés miatt kivált a játékból, ráadásul újabb gólt kapott a DBT, így egyre nehezebbnek tűnt a megoldandó feladat. A mieink azonban nem adták fel, s miután virág visszatért, két gyors góllal egalizálni tudtak (3-3), így büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa. Itt sajnos az Ares játékosai jobban céloztak, hiszen míg a mieink mindhárom rávezetést kihagyták, addig az ellenfél egyet belőtt, s ez éppen elég volt ahhoz, hogy megkaparintsa a bajnoki első helyet. A mieinknek így maradt az ezüstérem, valamint egy szép egyéni elismerés, hiszen a csapat válogatott bekkjét, Lepsényi Zsoltot beválasztották a bajnokság All Star csapatába.


Ezen hír származási helye: Dunaujvárosi Ballhockey Team
( http://dunaujvarosballhockey.evallalkozo.hu/news.php?extend.14 )