Dunaujvárosi Ballhockey Team: Ballhockey: öröm a második fordulóban


Hír: Ballhockey: öröm a második fordulóban
(Kategória: Bajnokság)
Küldte: Lepsényi Zsolt
kedd 12 július 2011 - 13:32:34

Szép győzelem a vége: a Dunaújvárosi Ballhockey Team együttese nyerte az országos bajnokság második, dunaújvárosi fordulóját. A végső győztes hazai csapat nagy csatába, büntetőkkel győzött a sorozat fináléjában az Ares együttese ellenében.


A ballhockey szakág országos bajnokságának második fordulóját rendezték a hétvégén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban a napokban.

Nagy csaták a mezőnyben

Az egész napos megméretésen eredetileg tizenegy csapat vett volna részt, ám a fiúk mezőnyéből az MTK, míg a lányoktól az FTC együttese nem érkezett meg a viadalra, így a szervezőknek egy kicsit át kellett írniuk a menetrendet. A fiúk mezőnyében ez azt jelentette, hogy két darab hármas csoportban vágtak neki a csatározásoknak a résztvevő együttesek, míg a hölgyek versenyében az Ares HC és az Újvárosi Angyalok csapatai két mérkőzést játszottak egymással. Utóbbiak különharcát végül az Ares csapata nyerte, mely előbb 4-1-re, majd 5-0 arányban múlta felül a hazai pályán játszó Angyalok együttesét, s biztosan nyerte az Országos Bajnokság második fordulóját. A két vereség ellenére az angyaloknak is jutott elismerés, hiszen a torna végén Hagymási Mirtill kapta a legjobb kapusnak járó elismerést, míg a legjobb csatárt és a legjobb hátvédet az Ares HC csapata adta, Farkas Nikolett és Suszter Zsófia személyében.
A férfiak mezőnyében jóval nagyobb csatákat láthattak a viadalra kilátogató érdeklődők, akik két dunaújvárosi csapatnak is szurkolhattak a hétvégi játéknapon. A torna első mérkőzését a New City BHC játszotta a Komárom ellenében, ám Orbán Attiláék számára nem alakult túl jól a találkozó, hiszen simának mondható, 3-1-es vereséget szenvedtek. A hazai csapat azért a csoportmeccsek alatt behúzott egy győzelmet is, méghozzá a Jászberény elleni büntetőkkel megnyert csatát (1-0), így az ötödik pozícióért csatázhattak a helyosztón. Itt az Oroszlány ellen léptek pályára a dunaújvárosiak, s egy végletekig kiélezett párharcban, ismét büntetőkkel diadalmaskodva szerezték meg az előkelő, ötödik helyet (3-2).

Hazai siker a végén

A hazaiak másik csapata, a Dunaújváros BHT gárdája aranyos reményekkel várta a viadalt, méghozzá javuló formában, hiszen a Magyar Kupában megszerzett harmadik hely után az Országos Bajnokság első fordulóján már az ezüstéremnek örülhettek, így ezúttal az első helyet tűzték ki célként maguk elé. Virág Tamásék a fehérvári Ares ellen kezdték a sorozatot, méghozzá egy szoros, 2-1-es győzelemmel, majd miután az Oroszlány gárdáját simán, 3-0 arányban legyőzték, csoportjuk első helyén végezve készülődhettek az elődöntőre.

Ahol a Komárom ellen húztak szerelést a házigazdák, méghozzá egy elég komoly mérkőzésen, hiszen egyik csapat sem ment a szomszédba egy kis keménykedésért. Az első játékrész még gól nélküli döntetlent hozott, ám a másodikban két remekbe szabott találattal eldöntötte a meccset csapatunk, mely így az egyszer már legyőzött Ares HC ellen játszotta a finálét (2-0). A döntőre összesen nyolc játékossal kiálló, s láthatóan fáradt fehérváriak gyakorlatilag az első perctől az utolsóig védekezésre voltak kényszerítve, ám hiába a rengeteg helyzet, semmit nem sikerült belőnie a dunaújvárosi csapatnak, így büntetők döntötték el az első hely sorsát.
A szétlövésben azonban már nem ismertek kegyelmet a házigazdák, akik közül Magosi Erik, majd Strenk Hunor is bevette a vendégek ketrecét, s mivel a torna legjobb kapusának megválasztott Lajcs Marcell mindkét fehérvári próbálkozásnál lehúzta a rolót, így a mieink büntetőkkel, 1-0 arányban nyerték az izgalmas csatát, s egyben a bajnokság második – dunaújvárosi fordulóját is!Ezen hír származási helye: Dunaujvárosi Ballhockey Team
( http://dunaujvarosballhockey.evallalkozo.hu/news.php?extend.8 )